Slaaplocaties

Voor het congres in het zonnige Havana aan de Waal hebben wij maar liefst 4 slaaplocaties tot onze beschikking, dus voor ieder budget en voorkeur is er wat wils! Op iedere locatie vind je gratis Wi-Fi, goede sanitaire voorzieningen en een riant ontbijt om het verblijf in de oudste stad van Nederland zo comfortabel mogelijk te maken.

Barbarossa hostel (budget)

Slechts op een steenworp afstand van de Grote Markt van de oudste stad van Nederland kunnen we overnachten in de budgetoptie: het knusse hostel Barbarossa. De relaxte sfeer in de riante gemeenschappelijke ruimtes en de aanwezigheid van een zonnig dakterras zal het verblijf in Barbarossa tot een feestje an sich maken. Er zullen kamers voor 2, 3, 6 of 8 personen voor ons ter beschikking staan.

Bonuspunten als je in het bezit bent van een roodkleurige baard. De naam van het hostel is waarschijnlijk geen verwijzing naar de invasie van de Sovjet-Unie door Nazi-Duitsland, maar naar de Heilige Roomse keizer.

Amrâth Hotel Belvoir (luxe)

Uitkijkend over de oudste stad van Nederland en haar befaamde Waalbrug zal je Amrâth Hotel Belvoir treffen, waarbij ‘Belvoir’ volgens Google Translate ‘mooi uitzicht’ betekent. Zeker de rechtenstudenten onder ons kunnen hun ogen uitkijken bij dit hotel, wat het decor was van de befaamde Nijmeegse scooterzaak. Wanneer je niet in ruime tweepersoonskamers geniet van je nachtrust kun je gebruik maken van het zwembad of de sauna, of je kunt het hotel verlaten, de weg oversteken en alsmaar rechtdoor lopen om bij de Grote Markt uit te komen, waarbij je gaandeweg gezellige terrasjes, het monumentale Stadhuis en het noodlijdende Valkhofmuseum tegenkomt.

Hotel Karel (luxe)

In het exquisite historische centrum van Havana aan de Waal vinden we het monumentale Hotel Karel, centraal gelegen aan de Grote Markt. Overnachten is hier mogelijk in kamers voor 1 tot 4 personen. Een aantal van de beste terrasjes van Nijmegen bevindt zich voor en naast het hotel, ideaal voor zij die de Bourgondische levensstijl komen beproeven. Of je nou speciaalbier, de enige echte ‘Foute Wouter’-shot of het 80ste congres van de Jonge Democraten zoekt; je zit er middenin!

Het hotel is vernoemd naar niemand anders dan de welbekende keizer Karel de Grote. Deze geliefde keizer van het Heilige Roomse Rijk verbleef regelmatig in Nijmegen, maar in dit hotel heeft hij bij moment van schrijven nog niet overnacht.

Hotel Mercure Nijmegen Centre (luxe)

Grenzend aan de bruisende spoorverkeersader van Havana aan de Waal, is viersterrenhotel Mercure Hotel Nijmegen Centre ideaal gelegen voor wie zo snel mogelijk vanuit de trein een een- of tweepersoonskamer in wil stappen (of voor wie zo snel mogelijk de stad uit wilt vluchten, natuurlijk). Alle kamers hebben airconditioning, een kluisje en een minibar om het verblijf in deze luxe optie tot een heerlijke ervaring te maken.

De Grote Markt en de Sint Stevenskerk bevinden zich op loopafstand van het hotel, waarbij je op de route naar het centrum langs snackbars Cafetaria Keizer Karelplein en Grillroom Zagroos komt, met hun wereldberoemde Nijmeegse specialiteiten zoals de discodel, het broodje Spee en de Nijmeegse toeter.