Kandidaatstelling

Landelijk Bestuur

Op ALV77 wordt het gehele Landelijk Bestuur verkozen. Dat betekent dat je je kandidaat kunt stellen voor zes functies:

– Voorzitter
– Secretaris
– Penningmeester
– Bestuurslid Organisatie en Scholing
– Bestuurslid Pers en Promotie
– Bestuurslid Politiek en Internationaal

Meer informatie over wat de functie inhoudt kun je vinden in de Functieprofielen LB 2017/2018. Hier vind je ook informatie over de verschillende plekken waar je terecht kunt voor al je vragen.

Heb je interesse in het landelijk bestuur en wil je je kandideren? Vul dan het formulier voor kandidaatstelling in en stuur dit op naar kandidaatstelling@jongedemocraten.nl. De uiterlijke datum waarop het formulier binnen moet zijn is 03-06-2017 om 23:59.

Voor alle algemene vragen over het kandideren of het landelijk bestuur kun je terecht op secretaris@jongedemocraten.nl.

Kascontrolecommissie

Tijdens het zomercongres worden ook drie kascontrolecommissieleden verkozen. Als Kasco-lid is je belangrijkste taak het bewaken van de financiën van de Jonge Democraten en het adviseren van het Landelijk Bestuur over financieel beleid.

Heb je interesse in de Kasco en wil je je kandideren? Vul dan het formulier voor kandidaatstelling in en stuur dit op naar kandidaatstelling@jongedemocraten.nl. De uiterlijke datum waarop het formulier binnen moet zijn is 03-06-2017 om 23:59.

Hoofdredacteur DEMO

Ten slotte wordt op het zomercongres ook een nieuwe Hoofdredacteur van de DEMO verkozen.

Hoofdredacteur van de DEMO worden is een mooie gelegenheid om een aantal competenties te ontwikkelen. Met een oplage van 5500 zijn er redelijk wat prominenten bereid om voor een interview twee uur in te ruimen, zodat jij er een mooi DEMO-artikel van kunt maken. Daarnaast is het ook gewoon gaaf om aan het einde van ieder kwartaal een fysiek product, namelijk een magazine, in handen te hebben. Het begeleiden en volgen van dit proces is een machtig mooi fenomeen.

Door de complexiteit van de functie (communicatielijnen met redacteurs, vormgevers, afdelingen, drukker en natuurlijk alle ‘losse’ contacten die wat willen of aan willen leveren) is het een redelijk tijdrovende functie. Tijdens ‘normale’ weken kun je uitgaan van een uur of 2 / 3 per week, maar tijdens weken dat de vormgeving de redactieteksten ‘overneemt’ (tot afleveren bij drukker) kan dit al snel een week of 3 een uur of 10 / 20 per week worden. Afhankelijk van hoe goed je in delegeren en hoe streng je in het behalen van deadlines bent. Voor meer vragen over de functies, kun je contact opnemen met de huidige redactie via demo@jd.nl.

Stel je snel kandidaat door het kandidaatstellingsformulier in te vullen en voor 10 juni op te sturen naar kandidaatstelling@jd.nl.