Congreslocatie

Het Nieuwe Instituut – De huidige tijd wordt gekenmerkt door radicale technologische, economische, culturele en sociale veranderingen. Rond deze onderwerpen organiseert Het Nieuwe Instituut onder meer tentoonstellingen, onderzoeken, lezingen, fellowships en publicaties. Een mooie plek dus voor de Jonge Democraten om een congres te organiseren!

hni_2016_auditorium_1

Bij Het Nieuwe Instituut zijn momenteel drie tentoonstellingen die wij gedurende het congresweekend gratis mogen bezoeken.

Sleep Mode The Art of the Screensaver

Internetkunstenaar Rafaël Rozendaal geeft het nagenoeg verdwenen digitale genre van de screensavers en hun makers een podium in een ruimtelijke installatie. Hij stelt de anonieme en vergankelijke rol van deze schermbeveiligers aan de orde, en deelt zijn fascinatie voor het subversieve, speelse en diffuse karakter ervan. De bezoeker van Sleep Mode stapt in een oneindig veranderend landschap van abstracte vergezichten.

Architecture of Appropriation

Allerlei vormen van toe-eigening beïnvloeden in belangrijke mate de ontwikkeling van de stad. Architecture of Appropriation is een onderzoek naar kraken als architectuur van toe-eigening waarvan de de eerste resultaten worden getoond in een installatie van ontwerpbureau ZUS [Zones Urbaines Sensibles]. De tentoonstelling gaat nader in op thema’s als leegstand, eigendom en meervoudige woonvormen.

Designing the Surface

Lakken, coatings en andere vormen van oppervlaktebehandeling spelen een essentiële rol in onze waardering van materialen en objecten. Ontwerpen worden er niet alleen mee verfraaid, maar ook versterkt, verduurzaamd en vermomd. In deze tentoonstelling staat de onderbelichte rol van het allesbepalende oppervlak en de mogelijkheden voor ontwerpers centraal. Designing the Surface is samengesteld door de ontwerpers Chris Kabel en Koehorst in ’t Veld.

designing-the-surface-overview-3-2017-%c2%ac-johannes-schwartz

Foto’s door Johannes Schwartz